25/10/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιθώριο της τελετής απονομής των «Stelios Philanthropic Awards»

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιθώριο της τελετής απονομής των «Stelios Philanthropic Awards»




Η εμπλοκή όλων εκείνων των χωρών, και ιδιαίτερα των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μπορεί να συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού είναι και ευπρόσδεκτη είναι και καλοδεχούμενη και αναγκαία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής απονομής των δικοινοτικών βραβείων «Stelios Philanthropic Awards», στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε ότι «θεωρώ πως ανάλογες εκδηλώσεις δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να επιτύχουμε επιτέλους από τα κάτω προς τα πάνω τη συνεργασία μεταξύ ιδιαίτερα των νέων των δύο κοινοτήτων, δημιουργώντας έτσι τις προοπτικές, μέσα από τη συνεργασία, των βασικών προϋποθέσεων αποκατάστασης και της μεταξύ μας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Θα ήθελα θερμότατα να συγχαρώ το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδιαίτερα τον φίλτατο Στέλιο για την πρωτοβουλία.

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ και έχουν σημαντικά συμβάλει στη συνεργασία μεταξύ των νέων των δύο κοινοτήτων, νέων επιχειρηματιών ή και γενικότερα των τεχνών και μιας ποικιλίας θεμάτων.

Σήμερα θα τύχουν βράβευσης και ενίσχυσης για κοινές δράσεις 50 τόσα άτομα, αφού από φέτος το Ίδρυμα διαθέτει μισό εκατ. ευρώ, μια πραγματικά μεγίστη συμβολή που δημιουργεί τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες συνδημιουργίας».

Ερωτηθείς αν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να πάρει ένα πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος είπε ότι «πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, από την ΕΕ -που ήδη βρίσκεται εν δράση- ως τα πλείστα όσα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μηδενός εξαιρουμένου θα έλεγα, μέσα από τις επαφές και τις προσπάθειές μας διότι θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία που δίνεται να λυθεί το δεύτερο μακροβιότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ηνωμένα Έθνη.