30/9/16

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΕΓΑΣΗ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΕΓΑΣΗ



Το Κίνημα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους εργαζόμενους και δανειολήπτες των οποίων το αναφαίρετο ανθρώπινο και συνταγματικό τους δικαίωμα για στέγαση απειλείται άμεσα, ενώ την ίδια στιγμή φορτώθηκαν την ζημιά από την οικονομική κρίση που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα επέβαλε.
Ως μέλος της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας Κινημάτων που παλεύουν κατά των εκποιήσεων και υπέρ του συνολικού δικαιώματος των εργαζομένων στην αξιοπρεπή στέγη, θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κατά των Εκποιήσεων και της Κερδοσκοπίας, στις 6 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη. Η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου.
Η Κύπρος δεν είναι η μόνη παθούσα. Στις ΗΠΑ μέχρι τώρα έχουμε περίπου 3,5 εκατομμύρια άστεγους, ο αριθμός αυτός μεγαλώνει συνεχώς, ενώ  υπάρχουν 18,5 εκατομμύρια άδειες στεγαστικές μονάδες. Στην Ισπανία έγιναν πάνω από 500.000 εκποιήσεις και αν δεν υπήρχαν οι συναγωνιστές μας στο ΠΑΧ (Ισπανικό Κίνημα) οι εκποιήσεις θα ήταν κατά πολύ περισσότερες. Στην Ιταλία πάνω από μισό εκατομμύριο οικογένειες έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και να βρεθούν στο δρόμο.
Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και γενικά όπου οι εργαζόμενοι υφίστανται τον αργό θάνατο από την  φιλελεύθερη ληστρική πολιτική είτε έχασαν, είτε πρόκειται να χάσουν το σπίτι τους. Άνθρωποι διώχνονται από τις εργατικές - δημοτικές κατοικίες οι οποίες δίνονται δώρο στους πλούσιους για να κτίσουν πολυτελείς οικίες για τις «ανάγκες» του παγκόσμιου 1%.
Όλοι μαζί Ισπανοί, Πορτογάλοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Ιρλανδοί, Ολλανδοί, Τσέχοι, Σέρβοι, Έλληνες, Ούγγροι, Γερμανοί και Κύπριοι ενώνουμε τις φωνές μας για το δικαίωμα στη στέγη, για την καταδίκη των πολιτικών λιτότητας που επέβαλε η ΕΕ. Ενάντια στο τραπεζικό σύστημα που οδήγησε τους λαούς στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα της γης μας.
Στις 6 Οκτωβρίου 2016, στις 16:30, όλοι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να πορευτούμε προς το Σπίτι της Ευρώπης, ακολούθως προς την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα καταλήγοντας στο Προεδρικό.
Καλούμε Κόμματα, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Οργανώσεις Νεολαίας, Οργανωμένα Σύνολα και Φορείς όπως και τον κάθε συνειδητοποιημένο συμπατριώτη μας να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους αυτή την πανευρωπαϊκή προσπάθεια.
Λεωφορεία από όλες τις επαρχίες.
Για περισσότερες πληροφορίες :
Λευκωσία 96384743
Λεμεσός 99416536
Λάρνακα 99530664