20/5/16

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για επικρίσεις κομμάτων σε σχέση με τις Βουλευτικές Εκλογές

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για επικρίσεις κομμάτων σε σχέση με τις Βουλευτικές Εκλογές


Κάποιοι ακολουθούν την τακτική της άσκησης ατεκμηρίωτης κριτικής προς την Κυβέρνηση ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσουν ψηφοφόρους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις κομμάτων περί εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές, είπε ότι «εδώ και έξι μήνες ασκείται καθημερινά αβασάνιστη και ατεκμηρίωτη κριτική προς την Κυβέρνηση.
Κάποιοι ακολουθούν αυτή την τακτική ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσουν ψηφοφόρους. Τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν φέρνουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αλλά απομακρύνουν τον κόσμο πολύ περισσότερο από την εκλογική διαδικασία. Και αν προκύψει μια τέτοια εξέλιξη θα είναι κάτι αρνητικό για όλους μας.
Ο κόσμος που μας παρακολουθεί είναι πολύ πιο μπροστά από όλους εμάς που εμπλεκόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο δημόσιο διάλογο. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποια ήταν η κατάσταση πραγμάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί η παρούσα διακυβέρνηση και ποια είναι η κατάσταση πραγμάτων σήμερα».
Ερωτηθείς για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκδηλώσεις του ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεν νομίζω κάποιος να θεωρεί ότι ο Πρόεδρος δεν είναι του ΔΗΣΥ. Προσκλήθηκε, παρευρέθηκε αλλά προκαλώ να δείτε το περιεχόμενο των ομιλιών του Προέδρου στις εκδηλώσεις του ΔΗΣΥ όπου παρευρέθηκε και κατά πόσο άσκησε κριτική ή αν αναφέρθηκε στο όποιο κόμμα».
Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε Προεδρικές Εκλογές, έχουμε Βουλευτικές Εκλογές. Μέσα σε μια πενταετία υπάρχουν βουλευτικές, δημοτικές, προεδρικές εκλογές και ευρωεκλογές. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μη λαμβάνει αποφάσεις.
Σε σχέση με την κριτική που ασκείται για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανένα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το τέλος Μαρτίου βρισκόταν υπό μνημόνιο. Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων, όταν βρίσκεσαι υπό μνημόνιο.
Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, που ενδεχομένως είναι η πρώτη φορά που σε περίοδο προεκλογικής διαδικασίας να συνεχίζονται, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά το έργο της και λαμβάνει αποφάσεις, όπως εξάλλου είναι και η απαίτηση του κυπριακού λαού».
Τέλος, ερωτηθείς είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε εκδηλώσεις του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε «στο έργο της Κυβέρνησης αυτά τα τρία χρόνια, ευχαρίστησε όσους στήριξαν το έργο της Κυβέρνησης και δεν είναι μόνο ο ΔΗΣΥ που στήριξε το έργο της Κυβέρνησης», αφού από μόνος του δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.