8/4/16

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε
τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Werner Hoyer.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Hoyer δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «είχαμε μια πάρα πολύ φιλική και εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο για αρκετά θέματα, φυσικά και για τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Κύπρο».  Επισήμανε ότι η Κύπρος είναι πρώτη ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ σε σχέση με τη δανειοδότηση από την ΕΤΕπ, η οποία ανέρχεται στο 16% του κυπριακού ΑΕΠ.

Πρόσθεσε ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην Κύπρο και να χρηματοδοτεί διάφορους τομείς της οικονομίας, λέγοντας ότι σημειώνεται ιδιαίτερη επιτυχία στο θέμα της δανειοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που η ΕΤΕπ θα συνεχίσει, όπως είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η ΕΤΕπ είναι ενεργός στον τομέα της καινοτομίας, επισημαίνοντας ότι αργότερα σήμερα θα παραστεί σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, του οποίου η Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει το επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του.

Είπε ακόμη ότι η ΕΤΕπ εξετάζει το θέμα χρηματοδότησης έργων υποδομής.

«Η Κύπρος ήταν ένα ‘success story’. Οι θυσίες του κυπριακού λαού ήταν πολύ επώδυνες και εξακολουθεί να υπάρχει ανεργία, παρόλα αυτά δεν παύει από το να είναι ένα ‘success story’», κατέληξε ο κ. Hoyer.