10/3/16

Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου Λυκείων και Τεχνικών Σχολών Λευκωσίας εις μνήμη Άκη Κλεάνθους

Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου Λυκείων και Τεχνικών
Σχολών Λευκωσίας εις μνήμη Άκη Κλεάνθους


Άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου Λυκείων και Τεχνικών Σχολών Λευκωσίας τους οποίους διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Αγγλική Σχολή, το Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως και την Επαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Λευκωσίας.

Οι αγώνες, οι οποίοι αποτελούν την πολυπληθέστερη αθλητική διοργάνωση Μέσης Εκπαίδευσης, από πέρυσι, είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του διατελέσαντος Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους. Με αυτόν τον τρόπο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά του στα κοινά από τις διάφορες θέσεις από τις οποίες υπηρέτησε, με αποκορύφωμα τη θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Άκης Κλεάνθους υπήρξε ένας οραματιστής για την παιδεία μας και ήταν αταλάντευτα προσηλωμένος στην προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Παρά τη σύντομη παραμονή του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, άφησε το θετικό του στίγμα στις προσπάθειες βελτίωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής έναρξης, κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης κα Κάλλη Χατζηιωσήφ τόνισε ότι ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί τα θεμέλια ολόκληρου του οικοδομήματος του κυπριακού αθλητισμού και ταυτόχρονα το πιο δυνατό όπλο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας, καθώς και τον ενστερνισμό των αρχών και αξιών του αθλητισμού γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αγγλικής Σχολής κ. Χρίστος Μαυρομμάτης αναφέρθηκε στη σημασία του αθλητισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι ειδικά στις μέρες μας, ο αθλητισμός αποτελεί το αντίδοτο για πολλές παθογένειες της σημερινής κοινωνίας. Οι αγώνες των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ολοκληρώνονται αύριο στο Εθνικό Στάδιο Στίβου - ΓΣΠ. Οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στις 17 και 18 Μαρτίου 2016.