1/3/16

Ολοκληρώθηκε η Πρώτη Επίσημη Επίσκεψη τουΥΠΑΜστην Αίγυπτο Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας



Ολοκληρώθηκε η Πρώτη Επίσημη Επίσκεψη τουΥΠΑΜστην Αίγυπτο
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου ΧριστόφορουΦωκαΐδη στην Αίγυπτο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Άμυνας στη γειτονική χώρα κατά την οποία υπογράφηκε χθες Πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας. Σήμερα ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια όπου έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄.
Ο Μακαριότατος αφού ανέλυσε το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αίγυπτο αλλά και σε ολόκληρη την Αφρική, ανέδειξε τον ειρηνοποιό ρόλο της εκκλησίας και τη μεγάλη συμβολή της στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της θρησκευτικής παράδοσης.
Ο κ. Φωκαΐδης εξήρε το  ρόλο που διαδραματίζει και το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείοτόσο στην Αίγυπτο όσο και σε ολόκληρη την Αφρική. Τόνισε επίσης ότι η παρουσία του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, σε μια ιστορική πόλη συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών, είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό αλλά και υποβοηθητική  την  ίδια ώρα, στο έργο που καταβάλει η κυβέρνηση της Αιγύπτου για προαγωγή συνθηκών πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικής προόδου.
Στην συνέχεια ο κ. Υπουργός είχε συνάντηση με την Κυπριακή Αδελφότητα της Αλεξάνδρειας  στο οίκημα της.
Ο Υπουργός Άμυνας αναχωρεί για την Κύπρο σε λίγο.
Γραφείο Τύπου, 1 Μαρτίου 2016