1/3/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Καμιά δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό δεν υπάρχει πλέον για τους κυβερνώντες, που πρέπει επιτέλους να σεβαστούν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια
Η κυβερνητική πολιτική σκληρής λιτότητας που την τελευταία τριετία αποστέρησε πέραν των 300εκ. ευρώ και από το τομέα της υγείας, σε συνάρτηση με την ανικανότητα των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις διαδικασίες έγκρισης φαρμάκων νέας γενιάς, δημιούργησαν τεράστιους κινδύνους για συμπολίτες μας που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, με τραγική συνέπεια αρκετοί από αυτούς να χάνουν την ίδια τους τη ζωή.
Καμιά δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό δεν υπάρχει πλέον για τους κυβερνώντες. Αποδείχτηκε ότι όταν χρειάζονται λεφτά για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές ή άλλες σκοπιμότητες προφανώς δεν έχουν καμιά δυσκολία να τα βρουν. Άμα θέλουν να υπερκεράσουν ακόμη και ξεκάθαρες συνταγματικές απαγορεύσεις, βρίσκουν τρόπους ώστε να υλοποιήσουν τις απαράδεχτες επιδιώξεις τους. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στη δημόσια υγεία την οποία οδήγησαν σε κατάρρευση και κυρίως ας σεβαστούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή των ασθενών.
1/03/2016