1/3/16

Μεταστέγαση Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης του ΚΟΤ στη Λεμεσό

Μεταστέγαση Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης του ΚΟΤ στη Λεμεσό

 
Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών του   Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των περιηγητών, ο Οργανισμός αποφάσισε τη λειτουργία Γραφείου Τουριστικών Πληροφοριών  στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού.  

Συγκεκριμένα, το Γραφείο το οποίο στεγαζόταν στον πεζόδρομο της Οδού Αγίου Ανδρέου, έχει μεταστεγαστεί και λειτουργεί από 1η Φεβρουαρίου στην είσοδο του παλιού Λιμανιού Λεμεσού, κοντά στον κυκλικό κόμβο.

Η μεταστέγαση και λειτουργία του γραφείου σε αυτό το νευραλγικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Λεμεσού, εκτιμάται ως ιδιαιτέρα σημαντική και επωφελής, αφού συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο   των επισκεπτών, όσο και των μόνιμων κατοίκων της πόλης, οι οποίοι   το εντοπίζουν πλέον πολύ πιο εύκολα. Βρίσκεται στην είσοδο του παλιού λιμανιού, στα νέα κτήρια της Αρχής Λιμένων, και είναι ορατό από τον κυκλικό κόμβο του παλιού λιμανιού. Υπάρχουν χώροι στάθμευσης στον κυκλικό κόμβο, στον χώρο απέναντι από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και στην Επίχωση, μόλις λίγα μέτρα από το Γραφείο.

Αναμένεται ότι με την πλήρη λειτουργία όλων των καταστημάτων και εστιατορίων στον χώρο, καθώς επίσης και με την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος,   σύντομα το παλιό λιμάνι θα καταστεί ακόμα πιο δημοφιλής πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους. Η κίνηση για μεταστέγαση του Γραφείου στο παλιό λιμάνι, θεωρείται ήδη επιτυχημένη αφού εξυπηρετεί πλέον πολύ μεγαλύτερους αριθμούς επισκεπτών καθημερινά.

Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στελεχώνεται από πολύγλωσσο προσωπικό και λειτουργεί βάσει του πιο κάτω ωραρίου:



Απρίλιος - Οκτώβριος

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή,  
8.15-14.30 και 15.00-18.00                                                                               

Τετάρτη   8.15-14.30

Σάββατο 8.15- 13.15

Νοέμβριος – Μάρτιος

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  
8.00-14.30 και 15.00-17.30

Τετάρτη    8.00-14.30

Σάββατο  8.00-13.00

Τα υπόλοιπα Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης ΚΟΤ στη Λεμεσό, στο νέο λιμάνι και στη Γερμασόγεια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Ο Οργανισμός προσδίδει μεγάλη σημασία στο θέμα της τουριστικής πληροφόρησης και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να προβαίνει σε τομές με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών.