1/3/16

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα που το Υπουργείου Υγείας και Οικονομικών με υπευθυνότητα και μακριά από λαϊκίστικες αντιπαραθέσεις οφείλουν να επιλύσουν πάραυτα. Με την υγεία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς.
1 Μαρ. 16
Οι καταγγελίες των Συνδέσμων Ασθενών για τις εγκληματικές ελλείψεις φαρμάκων, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Αποτελεί τουλάχιστον φαινόμενο παρακμής, οι πολίτες ενός Κράτους να πεθαίνουν εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων ή  να καταφεύγουν σε τοκογλύφους ή και στο ψευδοκράτος για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα ενδεικνυόμενα για την περίπτωση τους φάρμακα.
Την ώρα που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επαγγέλλεται μεταρρυθμίσεις, οι δαιδαλώδεις διαδικασίες για έγκριση νέων φαρμάκων ταλαιπωρούν  τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αγωγή. Είναι καιρός το κράτος να πάψει  να αγοράζει φάρμακα με βάση την τιμή αλλά με βάση την αποτελεσματικότητα και τις ανάγκες των ασθενών. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι πρέπει  να εφαρμοστούν θεραπευτικά πρωτόκολλα που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εκμηδενίζοντας τον χρόνο λήψης αποφάσεων.
Πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα που το Υπουργείου Υγείας και το Οικονομικών με υπευθυνότητα και μακριά από λαϊκίστικες αντιπαραθέσεις οφείλουν να επιλύσουν πάραυτα. Με την υγεία των ανθρώπων δεν επιτρέπεται να παίζει κανένας.
Οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, αποτελούν εγκληματική πράξη και αποδεικνύουν ένα απάνθρωπο Κυβερνητικό πρόσωπο.