10/3/16

Επαφές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στη Νέα Υόρκη για Κυπριακό

Επαφές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ
στη Νέα Υόρκη για Κυπριακό


Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του  ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού,  συνεχίζει τις επαφές της στις ΗΠΑ.
Χθες, Τετάρτη 9 Μαρτίου είχε εθιμοτυπική συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν πολιτικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Γαλλίας στα Η.Ε. Αλέξις Λαμέκ και τη Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στα Η.Ε. Κατερίνα Μπούρα.
Στις συναντήσεις ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό. Τόνισε το βαρυσήμαντο ρόλο της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα των χωρών που είναι μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ για την πορεία της διαδικασίας, με κυριότερη συμβολή τους τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς την Τουρκία ώστε να παίξει  εποικοδομητικό και διαλλακτικό ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Έγινε επίσης αναφορά στην αποφασιστική στάση του ΑΚΕΛ  για στήριξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων  ενόσω αυτές στηρίζονται σε αρχές και το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης.
Σήμερα η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τις επαφές της με συναντήσεις με τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και  με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. ΗΠΑ. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε  δείπνο με μέλη της Ομοσπονδίας Κυπρίων Αποδήμων τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
10/03/2016