26/2/16

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού συναντήθηκε
 με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας


Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας, κ. Einar K. Guðfinnsson, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον   Πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού   κα Μαρία Κυριακού και κ.κ. Πρόδρομο Προδρόμου και Μάριο Μαυρίδη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, εξηγώντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, στις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και κάνοντας αναφορά στα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που εμμένουν.

Ο κ. Guðfinnsson ενημέρωσε τους Κύπριους συνομιλητές του για την οικονομική κρίση στην Ισλανδία, το 2008, επισημαίνοντας τους παράγοντες που συνέτειναν στην επιτυχή αντιμετώπισή της. Τόνισε, παράλληλα, τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και στη χώρα του, σε αυτό το πλαίσιο.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για επιμέρους πτυχές των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης και στις δύο χώρες, με τη συμμετοχή όλων των παρόντων Βουλευτών.