18/2/16

Η Κύπρος “τιμώμενη χώρα” σε τουριστική έκθεση της Ελβετίας

Η Κύπρος “τιμώμενη χώρα” σε τουριστική έκθεση της Ελβετίας


Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην τουριστική έκθεση  St . Gallen Ελβετίας, από 11 – 14 Φεβρουαρίου 2016. Η φετινή συμμετοχή ξεχώρισε, αφού σε αυτήν η Κύπρος είχε την ιδιότητα της   "τιμώμενης χώρας", τυγχάνοντας ιδιαίτερης προβολής και δημοσιότητας σε ηλεκτρονικά και άλλα ΜΜΕ του ομώνυμου καντονιού, στην Ανατολική Ελβετία.

Ως τιμώμενη χώρα, η Κύπρος προβλήθηκε παράλληλα στην επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης, όπου προσκλήθηκαν ανώτατα στελέχη τουριστικών φορέων, ΜΜΕ και οι τοπικές Αρχές. Στην προσφώνησή του στην τελετή, ο Δήμαρχος της πόλης St . Gallen έκανε ειδική αναφορά στην ελκυστικότητα της Κύπρου, ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός. Το ακροατήριο προσφώνησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΤ κ. Α. Λοΐζου ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Οργανισμού και ο Υπεύθυνος του Γραφείου ΚΟΤ Ζυρίχης κ. Γ. Παπαντωνίου. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε κυπριακό καλλιτεχνικό μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα που ολοκλήρωσε την τελετή έναρξης, καθώς και κυπριακά εδέσματα και κουμανδαρία που προσφέρθηκαν από τον ΚΟΤ στη σύντομη δεξίωση που ακολούθησε.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Κύπρο και το τουριστικό της προϊόν, τόσο   από το προσωπικό του Γραφείου ΚΟΤ στην Ελβετία, όσο και από αντιπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας, που φιλοξενήθηκαν στο κυπριακό περίπτερο.

Η Ελβετία αποτελεί σημαντική τουριστική αγορά για την Κύπρο, ιδιαίτερα στον τομέα της κατά κεφαλή δαπάνης περιηγητών. Το 2015 η Κύπρος φιλοξένησε 46.600 Ελβετούς, με κυριότερους μήνες αφίξεων τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΟΤ αξιοποίησε την παρουσία της στην έκθεση με την πραγματοποίηση σειράς επαφών με εταίρους της εξερχόμενης βιομηχανίας της Ελβετίας. Οι προοπτικές της Ελβετικής αγοράς για το 2016 είναι θετικές, με αύξηση στον αριθμό αεροπορικών θέσεων για Κύπρο από αερομεταφορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελβετία. Αξιοσημείωτη θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν φέτος απευθείας πτήσεις στην Κύπρο από το αεροδρόμιο Βέρνης, για περίοδο πέντε μηνών.

Με βάση και τις επαφές που είχε στη χώρα, ο ΚΟΤ διαβλέπει σημαντική προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της ελβετικής τουριστικής αγοράς και καλεί όλους τους εμπλεκομένους τουριστικούς φορείς αλλά και το κοινό, να συμβάλουν ενεργά στην αποτίμηση θετικής τουριστικής εμπειρίας όλων των επισκεπτών μας, αναδεικνύοντας πάντοτε το φιλόξενο πρόσωπο και τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου .

----------------------
18/2/2016