18/2/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Αναμένεται ότι όλοι θα παραμείνουν συνεπείς στις δημόσιες διακηρύξεις τους, αποτρέποντας τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου
Το ΑΚΕΛ θεωρεί θετική εξέλιξη τη συζήτηση, την ερχόμενη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, των νομοσχεδίων που αφορούν στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού για ξεπούλημα και της CYTA. Αναμένουμε ότι σ΄ αυτά θα συμπεριληφθεί και η κοινή πρόταση νόμου των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων και Συμμαχία Πολιτών, όπως και με σχετική επιστολή μας, εδώ και καιρό ζητήσαμε να γίνει.
Δεδομένης της δημόσιας διαφωνίας των κόμματων της αντιπολίτευσης, του ΔΗΚΟ συμπεριλαμβανομένου, με τη φιλοσοφία και τις μεθοδεύσεις των κυβερνώντων για ξεπούλημα της CYTA, λογικά αναμένεται η άμεση καταψήφιση των κυβερνητικών νομοσχεδίων.
Αναμένεται από όλους όσοι ήδη διαφώνησαν, ότι θα παραμείνουν συνεπείς στις δημόσιες διακηρύξεις τους,  αποτρέποντας τη προωθούμενη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και των κερδών της CYTA.  Αποτρέποντας τη λεηλασία των καταναλωτών από το ιδιωτικό ολιγοπώλιο και το καρτέλ που θα στηθεί, όπως ήδη συμβαίνει στα καύσιμα και άλλους τομείς της Οικονομίας. Αποτρέποντας τη λεηλασία των φορολογούμενων με τα εκατοντάδες εκ. ευρώ που οι κυβερνώντες θα τους φορτώσουν για τη μεταφορά στο δημόσιο του μισθολογίου των εργαζομένων της CYTA, παρά τη δική τους αντίθεση με τις ιδιωτικοποιήσεις.

18/02/2016