18/2/16

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον
Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

 
Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Νίκο Τορναρίτη, Γεώργιο Γεωργίου, Άγγελο Βότση και κα Ρούλα Μαυρονικόλα, η οποία βρίσκεται στα Τίρανα  για να συμμετάσχει στη 10η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), έγινε σήμερα δέκτη από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.
 
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού με την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην ΚΣΜ, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής να συμβάλει στην ενίσχυση της ορθόδοξης συνείδησης στην Αλβανία, όπου οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, παρόλο που δεν είναι πλειοψηφία, εκτιμάται εντούτοις ότι αποτελούν το 22% του πληθυσμού.  Βαρύτητα, δήλωσε ο Μακαριότατος, δίδεται στην κοινωνική και πολιτιστική δράση, αναφέροντας ότι η Εκκλησία της Αλβανίας ίδρυσε και λειτουργεί αριθμό σχολών και κέντρα παροχής ιατρικών υπηρεσιών ενώ φιλοδοξεί να ιδρύσει και Πανεπιστήμιο. Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και χρειάζεται περισσότερη στήριξη από το ελληνικό κράτος.

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναφερόμενοι στην πορεία του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για πιθανή ώθηση στις προσπάθειες επίλυσής του, διατύπωσαν εντούτοις επιφυλάξεις λόγω της παραδοσιακά άτεγκτης στάσης της Τουρκίας.