26/2/16

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ-ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ-ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Ανησυχούμε για τη σοβαρότητα με την οποία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντιμετωπίζει το στρατό της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ημικατεχόμενης Κύπρου
Το Υπουργικό Αναστασιάδη, θέλοντας να προλάβει την προεκλογική περίοδο, έθεσε ως προτεραιότητα όχι το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς αλλά τα ποσοστά του ΔΗΣΥ.

26 Φεβ. 16
Έντονη ανησυχία μας προκαλεί η αιφνίδια ή καλύτερα βεβιασμένη απόφαση του Υπουργικού για μείωση της στρατιωτικής θητείας. Η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που κατά τ΄άλλα εξορκίζει τον λαϊκισμό και τις προεκλογικές βόμβες, έσπευσε να ανακοινώσει τη γνωστή καραμέλα της μείωσης της θητείας, παραλείποντας μέχρι και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς να ενημερώσει.
Ενώ οι στρατιωτικοί είχαν θέσει ως όρο την πρόσληψη και δίμηνη εκπαίδευση των επαγγελματιών οπλιτών και μετά την όποια μείωση, εντούτοις το Υπουργικό Αναστασιάδη, θέλοντας να προλάβει την προεκλογική περίοδο, έθεσε ως προτεραιότητα όχι το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς αλλά τα ποσοστά του ΔΗΣΥ.
Ως Συμμαχία Πολιτών, συμφωνούμε με την ανάγκη αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς και στα πλαίσια αυτά μπορεί να μειωθεί η θητεία, δεδομένου ότι δεν θα αποδυναμωθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητα της Εθνικής Φρουράς και η αμυντική της ικανότητα. Για να επιτευχθεί αυτό σαφώς και χρειαζόταν ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της αλλά εκείνο  που διαχρονικά αποτελούσε πρόβλημα ήταν η εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων για να υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία. Σε μια εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όπου έχουν αποκοπεί χορηγίες από την Υγεία, την Παιδεία, την ίδια την Εθνική Φρουρά και επιδόματα από δυσπραγούσες οικογένειες, είναι εύλογο να προκαλεί ερωτήματα  που και με ποιο τρόπο βρέθηκαν όλα αυτά τα εκατομμύρια.
Αναμένουμε την ενημέρωση από τον Υπουργό Άμυνας. 
Επί του παρόντος, ανησυχούμε για τη σοβαρότητα με την οποία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντιμετωπίζει το στρατό της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ημικατεχόμενης Κύπρου.