8/2/16

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το κόστος της λύσης δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να μην εργαζόμαστε για αυτή, απορρίπτοντας όμως μνημονιακές συνταγές για τη χρηματοδότηση της

Γίνεται εκ νέου πολύς λόγος για το οικονομικό κόστος της λύσης του Κυπριακού, με τρόπο που να δημιουργείται το εύλογο ερώτημα κατά πόσο αυτό το θέμα τίθεται από ορισμένους ώστε να αποδεχτούμε τη συνέχιση της κατοχής, στο όνομα του κόστους της λύσης.
Όσοι με κάθε ευκαιρία καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα ανάμεσα στο λαό μας,  φαίνεται επίσης να παραγνωρίζουν πλήρως τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία από μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.
Πρόσθετα, είναι ή όχι σχήμα οξύμωρο, ορισμένοι που καλούν συνεχώς το λαό να κάνει θυσίες, που ακόμη κοινωνικοποιούν τις ζημίες των τραπεζών, όποτε γίνεται λόγος για τη λύση, αμέσως να θέτουν θέμα κόστους;
Για το ΑΚΕΛ, το κόστος ασφαλώς αποτελεί μια σημαντική παράμετρο της λύσης και θα πρέπει να μελετηθούν τρόποι αντιμετώπισης του. Ξεκάθαρα υπογραμμίζουμε ότι ενώ από τη μια το κόστος της λύσης δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να μην εργαζόμαστε για αυτή, από την άλλη οι μνημονιακές συνταγές για τη χρηματοδότηση της λύσης δεν θα γίνουν αποδεκτές από το ΑΚΕΛ.
08/02/2016