8/2/16

Γενναιόδωρη η κυβέρνηση για τους υψηλόμισθους κυβερνητικούς αξιωματούχους

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Γενναιόδωρη η κυβέρνηση για τους υψηλόμισθους κυβερνητικούς αξιωματούχους, κοινωνικά ανάλγητη για τους χαμηλόμισθους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Ζήνων»

Η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, η κοινωνική αναλγησία και ο αυταρχισμός που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού και γενικότερα η αντεργατική πολιτική των κυβερνώντων οδηγεί την κοινωνία, την οικονομία και τους θεσμούς σε ένα δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο. Δικαιολογημένα, οι Συντεχνίες δεν θα προσέλθουν σήμερα για να προσυπογράψουν τη συμβιβαστική συμφωνία για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αναιρώντας γραπτή συμφωνία που προτάθηκε από το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας το 2014 και ενεργώντας απροκάλυπτα απεργοσπαστικά, η ηγεσία και η κυβέρνηση του Συναγερμού στρέφονται γενικότερα κατά όλων των δίκαιων εργασιακών διεκδικήσεων είτε αυτές αφορούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, είτε αφορούν την αντίσταση των γιατρών στο ρουσφετολογικό νόμο αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος της ηλικίας, είτε αφορούν τους χαμηλόμισθους ιδιωτικούς υπάλληλους της «Ζήνων».
Η ηγεσία και η κυβέρνηση του Συναγερμού, ενώ με προκλητικό τρόπο οδηγούν τα πράγματα στα άκρα για τις 47.000 ευρώ που όλοι μαζί οι μη μέτοχοι υπάλληλοι της «Ζήνων» θα ανακτήσουν για το 2016, την ίδια στιγμή καμία δυσκολία δεν είχαν να εισηγηθούν την παραχώρηση αυξήσεων εκατομμυρίων για όσους θα προαχθούν στο δημόσιο.
Ακόμη χειρότερα, απέρριψαν επανειλημμένα την απαίτηση του ΑΚΕΛ για συνέχιση της πολιτικής μείωσης κατά 20% των απολαβών των υψηλόμισθων ανεξάρτητων αξιωματούχων που διορίστηκαν κατά το 2015. Πολιτική, που αν εφαρμοζόταν, οι εξοικονομήσεις από 2- 3 μονάχα αξιωματούχους θα ήταν περισσότερες από τις 47.000 ευρώ που θα πάρουν όλοι μαζί οι μη μέτοχοι χαμηλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι της «Ζήνων» για το 2016. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνονται ξανά ότι τούτη η κυβέρνηση δίκαια θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των λίγων προνομιούχων.

08/02/2016