26/2/16

Άρχισαν οι εργασίες της 3 ης Υπουργικής Συνάντησης της Μεσογειακής Ομάδας ( Med Group), στη Λεμεσό

Άρχισαν οι εργασίες της 3 ης Υπουργικής Συνάντησης
 της Μεσογειακής Ομάδας ( Med Group), στη Λεμεσό


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26 Φεβρουαρίου 2016, στη Λεμεσό, η έναρξη των εργασιών της 3 ης Υπουργικής Συνάντησης της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group), υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας.

Καλωσορίζοντας τους ομολόγους του, ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε στους στόχους της σημερινής συνάντησης, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι προσπάθειες για επίλυση της κρίσης στη Συρία, καθώς και θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία και τον Λίβανο. Παράλληλα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις ενέργειες της ΕΕ για αντιμετώπιση των φαινομένων της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης ευρύτερα στην περιοχή του Σάχελ.   

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης για την Μεσόγειο (ΕγΜ) κ. Fathallah Sijilmassi, θα συζητηθεί το θέμα των θεσμικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου.

Η Υπουργική Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινού Ανακοινωθέντος και κοινής συνέντευξης Τύπου.