30/1/16

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΔΕΝ ΕΥΝΟOYME ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΔΕΝ ΕΥΝΟOYME ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ»
Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την επαναφορά της πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών στο 68ο έτος, ανέφερε:
«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν ευνοεί την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των Κυβερνητικών Ιατρών. Κατανοούμε την αξία και την εμπειρία του παλαιού ιατρικού προσωπικού, όμως η δημόσια υγεία χρειάζεται και τους νέους γιατρούς που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι και με τις τεχνολογίες της σύγχρονης ιατρικής.
Η επαναφορά της πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των Κυβερνητικών Ιατρών στο 68ο έτος, έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή. Οι κρατικές ιατρικές υπηρεσίες βρίσκονται στον αναπνευστήρα σε κατάσταση διάλυσης και κατάρρευσης και το τελευταίο που χρειάζονται είναι αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Η κατάσταση αυτή καθημερινά ταλαιπωρεί το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Εδώ και δύο δεκαετίες συμφέροντα και καταχρηστικές νοοτροπίες ταλαιπωρούν τον τομέα της υγείας στον τόπο μας, ανεβάζοντας το κόστος για τη δημόσια υγεία και μειώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να τερματιστεί. Το ΓεΣυ πρέπει να προχωρήσει», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016


ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΔΗΣΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ»
Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σε δήλωση του για το κυπριακό, ανέφερε:
«Παρακολουθούμε με προβληματισμό τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ να καλλιεργούν την ψευδή προσδοκία ότι η όποια λύση του κυπριακού θα λύσει δια μαγείας όλα τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά προβλήματα που έχουμε σήμερα μπροστά μας.
Οι Κύπριοι πολίτες βιώνουν μια πρωτόγνωρη αβεβαιότητα, πολλοί μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, όλοι είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι και ευάλωτοι στις σειρήνες του συμβιβασμού.
Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται οι τελάληδες και οι κράχτες της όποιας λύσης για να πλασάρουν τη θέση για λύση εδώ και τώρα ακόμα και αν αυτή είναι δοτή και κακή γιατί έτσι θα πετύχουμε μια οικονομική έκρηξη που θα γεμίσει με χρήμα όλες τις αδειανές τσέπες.
Το κυπριακό δεν θα λυθεί με οικονομικούς όρους, αλλά με όρους γεωπολιτικής ισορροπίας, ασφάλειας και ειρήνης τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Για αυτό πρέπει να περιφρουρήσουμε την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να προτάξουμε ότι η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα που εξυπηρετεί τις επενδύσεις και τα άλλα μεγάλα συμφέροντα στη γειτονία μας, διέρχεται μέσα από τη σωστή, ασφαλή και λειτουργική λύση του κυπριακού. Οτιδήποτε άλλο ελλοχεύει κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ FOCUS ΜΕ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΔΗΣΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ;»
Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή για τη FOCUS, ανέφερε:
«Μετά και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή για τη FOCUS είναι πλέον επιτακτική η υποχρέωση της Γενικής Εισαγγελίας, να διερευνήσει τον σκοτεινό ρόλο αυτής της εταιρίας και να ταυτοποιήσεις όλες τις ύποπτες συναλλαγές της.
Τελικά τι ήταν η FOCUS; Ποιος ήταν ο ρόλος της στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου; Ποιους χρημάτισες άλλους εκτός από τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ; Οι ύποπτες χρηματοδοτήσεις αυτών των κομμάτων σχετίζονται με αποφάσεις που συνέβαλλαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας; Αυτά είναι μερικά από τα καυτά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Γενική Εισαγγελία και οι ανακριτές.
Από την άλλη προκαλεί η προσπάθεια των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να αποκρύψουν τη διαπλοκή και τις συναλλαγές τους με τη FOCUS. Τα ψέματα που επιστρατεύουν, δεν πείθουν τους πολίτες. Απλά τα δύο μεγάλα κόμματα ενισχύουν την απαξίωση των πολιτών προς το σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και του παλαιοκομματισμού», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016