8/1/16

Ο Maroš Š efč ovič, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή

Ο Maroš  Š efč ovič, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, επισκέπτεται την Κύπρο
Βρυξέλλες, 8 Ιανουαρίου 2016
Ο Αντιπρόεδρος Maroš  Š efč ovič θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ώρα 14.20, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βύρωνος 30, Λευκωσία
 
Ο Maro š Š efč ovič, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2016 στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας του για την Ενεργειακή Ένωση. Ο κ. Šefč ovič θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπουργούς καθώς και με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας, τοπικούς θεσμικούς και κοινωνικούς παράγοντες και πολίτες.
Στις 1 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος Šefč ovič θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τους Προέδρους και τα Μέλη των Μονίμων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Επίσης, ο κ. Šefč ovič θα συμμετάσχει σε διάλογο με τους πολίτες που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ θα επισκεφθεί και τον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό στο Βασιλικό.
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος Šefč ovič θα συναντηθεί με παράγοντες από τον χώρο της ενέργειας, όπως εκπροσώπους εταιρειών παραγωγής, διαχειριστές δικτύων, πανεπιστημιακούς και ειδικούς αναλυτές.
Εν όψει της επίσκεψης, ο αντιπρόεδρος Šefč ovič δήλωσε: "Η επίσκεψη μου στην Κύπρο στο πλαίσιο της περιοδείας για την Ενεργειακή Ένωση θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσω και να συζητήσω τις δυνατότητες χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την συνεισφορά που μπορεί να έχει στην οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου και στην επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής Ευρώπη 2020, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση. Η Κύπρος μπορεί να είναι νησί αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια απομονωμένη νησίδα στον τομέα της ενέργειας".
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την περιοδεία για την Ενεργειακή Ένωση στο blog του αντιπροέδρου καθώς και μέσω των λογαριασμών του στο Twitter και το Facebook. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της ΕΕ για την Ενεργειακή Ένωση
( Αρμόδια επικοινωνίας : Anna-Kaisa Itkonen - Τηλ.: +32 229 56186)