8/1/16

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών
 πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί αύριο Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016, για το Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσσέτ κ. Tzachi Hanegbi.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πέραν της συνάντησης με τον κ. Hanegbi, ο κ. Νεοφύτου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin, από τον τέως Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Shimon Peres και από τον Πρόεδρο της Κνεσσέτ κ. Yuli-Yoel Edelstein. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, κ. Yitzhak Herzog, τον Πρόεδρο του Κόμματος "Israel Beiteinu", τέως Υπουργό Εξωτερικών, κ. Avigdor Lieberman και τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ – Κύπρου στην Κνεσσέτ, Καθηγητή Manuel Trajtenberg. Θα έχει, εξάλλου, συναντήσεις με υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας του Ισραήλ, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει η Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Ισραήλ κα Σαλίνα Σιάμπου, με τη συμμετοχή της Συντονίστριας του Διεθνούς Εβραϊκού Λόμπυ στο Ισραήλ κας Avital Leibovitch.
 
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Νεοφύτου θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.
 
Ο κ. Νεοφύτου θα έχει, τέλος, συνάντηση με τον κ. Ori Yogev, Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου και θα επισκεφθεί το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Technion καθώς και ναυπηγεία στη Χάιφα.