21/1/16

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της   Βουλής συναντήθηκε
με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ στην Αθήνα


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου συναντήθηκε χθες το απόγευμα, στη Βουλή των Ελλήνων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Ο κ. Κουτσούμπας αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: « M ε χαρά υποδεχθήκαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, εδώ στην έδρα της Βουλής των Ελλήνων. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για την κατάσταση στις δύο χώρες και στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Εκφράσαμε ως ΚΚΕ  τις ανησυχίες μας, για μια ακόμα φορά, για την πορεία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Θεωρούμε ότι η πορεία μαζί με την τούρκικη αδιαλλαξία την τούρκικη πολιτική, αλλά και την πολιτική άλλων δυνάμεων γύρω από το κυπριακό ζήτημα οδηγούν σε πολύ δύσκολη εξέλιξη. Ανησυχούμε γι’ αυτήν την πορεία της   διαπραγμάτευσης ιδιαίτερα για ζήτημα των δύο συνιστούντων κρατών. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να πάει στις καλένδες η ουσιαστική, η βιώσιμη λύση για το κυπριακό πρόβλημα. Εξακολουθούμε να παλεύουμε για μια Κύπρο ενιαία κυρίαρχη, ανεξάρτητη, με μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένους στρατούς, χωρίς ξένους προστάτες, χωρίς εγγυητές, ελεύθερη και κυρίαρχη με τον λαό της κυρίαρχο στον τόπο του κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Απ o αυτή την άποψη, εκφράζουμε ξανά την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό.

Ταυτόχρονα ενημερώσαμε για την πορεία και τα δεινά που βιώνει ο λαός της Ελλάδας σήμερα μετά το τρίτο μνημόνιο και την υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων και βεβαίως καλούμε τον ελληνικό λαό με την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών λαών να μπορέσει να αναπτύξει τους αγώνες του, έτσι ώστε να έχει κατακτήσει, έτσι ώστε να μην περάσουν βάρβαρα μέτρα και να ξημερώσουν καλύτερες μέρες και για τον λαό της Ελλάδας, για τον λαό της Κύπρου, για όλους τους λαούς της Ευρώπης».