29/1/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΤΗΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΤΗΚ

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη από την εποχή του κουρέματος μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν εκπόνησε σχέδιο Β΄ για  οποιοδήποτε θέμα, αλλά φάνηκε ότι δεν διαθέτει ούτε σχέδιο Α΄
29 Ιαν. 16
Εκβιασμός και όχι έκκληση είναι αυτό που επιχείρησε να κάνει χθες ο Υπουργός Οικονομικών σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ. Αφού διασύνδεσε την εκταμίευση της επόμενης δόσης με την έγκριση από τη Βουλή του Νομοσχεδίου για την ΑΤΗΚ, απροκάλυπτα παραδέχτηκε ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει σχέδιο Β΄.
Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη από την εποχή του κουρέματος μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν εκπόνησε σχέδιο Β΄ για  οποιοδήποτε θέμα, αλλά φάνηκε ότι δεν διαθέτει ούτε σχέδιο Α΄. Συνεχίζει εδώ και τρία χρόνια την ίδια ακριβώς τακτική των εκβιαστικών διλλημάτων με τα οποία θέτει προ τετελεσμένων τόσο τη Βουλή, όσο και τους πολίτες, ώστε στο τέλος πιστά να εφαρμόζει τις υποδείξεις της Τρόικα.
Την ίδια ακριβώς τακτική προσπαθεί να εφαρμόσει και στη διαδικασία διαχωρισμού του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Αρχής Ηλεκτρισμού, το οποίο εκτιμούμε ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ανάγκη ιδιοκτησιακού διαχωρισμού όταν όπως υποστηρίζουν θα συνεχίσει να είναι ιδιοκτήτης και στα δύο το κράτος. Εκτός εάν η πραγματική πρόθεση είναι όπως σταδιακά το κράτος παραχωρήσει το ένα από τα δύο κομμάτια.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση  παρά τις εύηχες εξαγγελίες δυστυχώς δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα εκσυγχρόνιζε τους Ημικρατικούς Οργανισμούς αλλά και το Κράτος.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια κυβερνάει με δογματισμούς και δεν δέχεται να συζητήσει καμία από τις όποιες εισηγήσεις και τις προτάσεις που κατατίθενται. Υπενθυμίζουμε ότι η Συμμαχία Πολιτών, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση των Ημικρατικών Οργανισμών, την οποία ο Υπουργός Οικονομικών επέλεξε να μην την διαβάσει καν.