26/1/16

Παραχώρηση Κεφαλικών Επιδοτήσεων από τον ΚΟΑΠ

Παραχώρηση Κεφαλικών Επιδοτήσεων από τον ΚΟΑΠ

 
Σε συνέχεια ανοικτής επιστολής της Αγροτικής Οργάνωσης «Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ)», προς τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών, ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) υπογραμμίζει ότι η συμμόρφωση με την σχετική ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία αναφορικά με την παραχώρηση επιδοτήσεων αποτελεί πρώτιστο του στόχο. Επίσης, πρώτιστος του στόχος είναι και η εξυπηρέτηση των αγροτών, καθώς και η προστασία των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου στο σύνολό του.
 
Σε καμία περίπτωση και ειδικά σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων, ποινών και αποκλεισμών σε αγροτικές επιδοτήσεις, ο Οργανισμός όχι μόνο δεν ενεργεί τιμωρητικά, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή και υπέρμετρη προσπάθεια και πάντοτε στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας ενεργεί με τον, υπό τις εκάστοτε περιστάσεις, καλύτερο δυνατόν τρόπο προς διασφάλιση των μακροχρόνιων συμφερόντων του αγροτικού κόσμου στο σύνολό του. Οι κυρώσεις και οι αποκλεισμοί επιβάλλονται στη βάση νομοθετημένων διατάξεων των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.
 
Το ύφος και το περιεχόμενο της ανοικτής επιστολής της ΕΚΑ προς τον Επίτροπο, όχι μόνο δεν είναι το ενδεδειγμένο, αλλά εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις κατά πόσο εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου, στο σύνολό του. Εξάλλου οι επιδοτήσεις και τα γεγονότα, στα οποία γίνεται λόγος στην επιστολή αυτή, έχουν διαδραματιστεί σε χρόνο που ο σημερινός Επίτροπος και ο Βοηθός Επίτροπος του Οργανισμού δεν είχαν την οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτά.
 
_____________

26/1/2016