30/1/16

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ – Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Σταύρου Ευαγόρου

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ – Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Σταύρου Ευαγόρου



Παρά τις καθολικές αντιδράσεις, τόσο από μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κυβερνητικών Ιατρών όσο και από μέρους της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων, δυστυχώς τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ επαναφέρουν για ψήφιση στη Βουλή την πρόταση τους για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος.
Μοναδικό κίνητρο τόσο για τον Συναγερμό όσο και το ΔΗΚΟ είναι το βόλεμα μιας δράκας υψηλόμισθων γιατρών οι οποίοι ασκούν πιέσεις με στόχο τη διατήρηση των προνομίων τους μέχρι το 68ο έτος της ηλικίας τους.
Στο βωμό λοιπόν της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων μιας δράκας ψηλά αμειβόμενων γιατρών, Συναγερμός και ΔΗΚΟ καταστρατηγούν εργασιακά θέσμια, τη στιγμή μάλιστα που ουρές γιατρών του δημοσίου εργάζονται για χρόνια ως έκτακτοι περιμένοντας να μονιμοποιηθούν.
Ως ΑΚΕΛ καλούμε τα δύο κόμματα να κάνουν δεύτερες σκέψεις αναλογιζόμενοι την αναστάτωση που θα δημιουργήσουν στον ήδη τραυματισμένο και πολύπαθο τομέα της υγείας. Ας αναλογιστούν ότι μ΄ αυτή τους την ενέργεια ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η εργατική ειρήνη είναι τόσο αναγκαία για τον τόπο.

30/01/2016