27/1/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ


Ο Δήμος Μόρφου επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Δήμο Barnet του Λονδίνου και ιδιαίτερα τον  κ. Dan Thomas για την πρωτοβουλία του να εκδώσει ανακοίνωση καταδικάζοντας την παράνομη ανάρτηση διαφημίσεων στα Λεωφορεία του Λονδίνου, για τουριστικές πτήσεις προς την κατεχόμενη Κύπρο. Ο κ. Thomas είναι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Barnet ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με τον κατεχόμενο Δήμο μας.

Μέσα από την ανακοίνωσή του, ο κ. Thomas στοχεύει στο να αφαιρεθούν οι διαφημίσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου, οι οποίες σχετίζονται με πτήσεις προς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το ψευδοκράτος έχει δημιουργηθεί μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η οποία οδήγησε στην παράνομη αρπαγή των ελληνοκυπριακών περιουσιών, προσφυγοποιώντας πολλές οικογένειες, αρκετές εκ των οποίων έχουν μετοικήσει στο Λονδίνο. Συνεχίζοντας, ο κ. Thomas αναφέρει ότι είναι ασέβεια και πολύ προσβλητικό για αυτούς τους ανθρώπους, να βλέπουν τις περιουσίες τους να διαφημίζονται ως τουριστικοί προορισμοί και ιδιαίτερα από τα δημόσια μέσα μεταφοράς του Λονδίνου.

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, μάθαμε για τις πιο πάνω ενέργειες του κ. Thomas. Πρωτοβουλίες όπως αυτές, είναι που επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας μας δεν είναι μάταιος. Μας οπλίζουν με δύναμη αλλά και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο σθένος την εκστρατεία διαφώτισης για την παράνομη κατοχή της πόλης μας, για την παράνομη ημικατοχή της πατρίδας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός Δήμος του Barnet, βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των προσφύγων της Κύπρου και δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του Συμβουλίου του προβαίνουν σε ανάλογα διαβήματα. Περεταίρω, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του Δήμου Barnet συμμετέχουν ανελλιπώς στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου κάθε Οκτώβριο, οι οποίες κορυφώνονται με την αντικατοχική μας Πορεία στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ



  • Επισυνάπτεται αυτούσια η ανακοίνωση του κ. Dan Thomas
  •  
  •  file:///C:/Documents%20and%20Settings/%CE%A6%CE%9F%CE%A4%CE%9F%20PRESS/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20files/Content.IE5/42FGOL3R/PRESS%20RELEASE%20-%20Dan%20Thomas%20calls%20for%20adverts%20to%20be%20removed.pdf