17/11/15

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για το γήπεδο της ΑΕΚ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε
τον θεμέλιο λίθο για το γήπεδο της ΑΕΚ

 
Με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της επαρχίας Λάρνακας είπε, χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το γήπεδο της ΑΕΚ, στην Λάρνακα.
 
Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «όσο κοινότοπο ακούγεται να λέμε πως ο αθλητισμός είναι ζωή, άλλο τόσο είναι αληθινό. Δεν έχω την ψευδαίσθηση πως ο χώρος του αθλητισμού είναι αγγελικά πλασμένος και ξέρω καλά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ειδικότερα ο χώρος του ποδοσφαίρου.
 
Ακριβώς, όμως, για αυτό έχω πάντα την πεποίθηση πως οφείλουμε ως Πολιτεία και εσείς ως αθλητικές αρχές και παράγοντες να αναδείξουμε τις αρετές αυτού του χώρου».
 
Πρόσθεσε πως «ο φίλαθλος κόσμος στην Λάρνακα, χρόνια τώρα εκφράζει το δικαιολογημένο παράπονο πως οι εγκαταστάσεις του ΓΣΖ είναι υποβαθμισμένες. Είναι προφανές πως ο κύκλος ζωής του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου έχει ολοκληρωθεί και δεν καλύπτει τις σημερινές σύγχρονες απαιτήσεις προδιαγραφών ασφάλειας και θέασης.
 
Το διαπιστώνω και εγώ από κοντά σήμερα και δεν έχω παρά να αναγνωρίσω το πρόβλημα και να υποσχεθώ πως θα συμβάλω με όλες τις δυνατότητες που μου παρέχονται, ώστε όχι μόνο αυτό αλλά και άλλα αθλητικά έργα στη Λάρνακα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.
 
Στη χώρα μας καταγράφηκε το εξής παράδοξο φαινόμενο: Το άθλημα του ποδοσφαίρου – σε επίπεδο ομάδων- γνώρισε τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη.

Ομάδες μας διακρίνονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ενώ και η εικόνα της εθνικής μας ομάδας στους πρόσφατους αγώνες της, δημιούργησε για πρώτη ίσως φορά ελπίδες για αξιόλογη παρουσία μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, όμως, ενώ καταγράφουμε αυτή τη σημαντική βελτίωση σε αθλητικό επίπεδο, οι υποδομές παρέμειναν όπως τις γνωρίσαμε στα επίπεδα προηγούμενων δεκαετιών όταν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις ήσαν σαφώς χαμηλότερες. Πράγμα που δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά έχει –πέραν των άλλων- και οικονομικό κόστος.
 
Να υπενθυμίσω το γεγονός ότι τρεις με τέσσερις ομάδες μας συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάθε χρόνο, ενώ μόνο δύο γήπεδα για να μην πω μόνο ένα, το ΓΣΠ,   πληρεί όλα τα κριτήρια για τη διεξαγωγή αγώνων σε αυτό το επίπεδο.
 
Όπως γνωρίζετε, πολύ πρόσφατα είχα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και είχα εξαγγείλει ώριμα έργα που συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τότε στο τέλος Ιουλίου είχα εξαγγείλει την δημιουργία του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου κόστους 3.5 εκ. ευρώ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι τα στελέχη της ΑΕΚ είχαν ζητήσει τη συμβολή και του κράτους, πέραν της συμβολής της ομάδας, για την ανέγερση του γηπέδου.
 
«Είχα αισθανθεί ιδιαίτερη ικανοποίηση που η ιδιωτική πρωτοβουλία αναλάμβανε ένα τόσο μεγάλο έργο», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγχαίροντας ταυτόχρονα την ηγεσία και τα μέλη της ΑΕΚ, αφού με τη συνδρομή τους έγινε κατορθωτό να συγκεντρωθούν χρήματα για την έναρξη της ανέγερσης του γυμναστηρίου. Σημείωσε ότι «τα υπολειπόμενα, θέλω να πιστεύω, ότι όταν και εφόσον θα έρθει η ώρα θα είναι το κράτος σε θέση να ανταποκριθεί, όπως θα πράξει και σε άλλες περιπτώσεις».
 
Πρόσθεσε ότι «οι επιδόσεις της οικονομίας μας, θέλω να πιστεύω ότι θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε τουλάχιστον για τον προϋπολογισμό του 2017, σε αυτό που σας αξίζει και που οφείλουμε και προς τη Λάρνακα».
Σημείωσε ότι με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της επαρχίας Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ για την απόφαση για την εκτέλεση αυτού του μεγαλεπήβολου έργου μέσα στις παρούσες συνθήκες της οικονομίας, εξαίροντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και επεσήμανε ότι «το κράτος θα είναι αρωγός στην προσπάθειά σας και θα είμαστε αποφασιστικά δίπλα σας για ολοκλήρωση αυτού του εξαίρετου οράματος».
 
Τέλος, ανέφερε ότι η ΑΕΚ έχει φιλάθλους που τιμούν το ποδόσφαιρο, σημειώνοντας ότι υπάρχουν, δυστυχώς, χούλιγκαν που αμαυρώνουν το άθλημα και τη φήμη των Σωματείων τους.