17/11/15

Ο ΠτΔ και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τήρησαν μονόλεπτο σιγή

Ο ΠτΔ και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τήρησαν μονόλεπτο σιγή
στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τήρησαν σήμερα μονόλεπτο σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Κατά την έναρξη της σημερινή συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε όλοι μάρτυρες των γεγονότων στη Γαλλία. Θεωρώ ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις και η δράση, γενικότερα, των ακραίων στοιχείων πλήττουν οπωσδήποτε τη δημοκρατία, πλήττουν τη σταθερότητα στα κράτη και, γενικότερα, δημιουργούν ανθρώπινη τραγωδία, χειρότερη και για τους μετανάστες αλλά και για τις χώρες που τους υποδέχονται.

Ο μεγάλος αριθμός θυμάτων - και ως έμπρακτη ή μια στάση συμπαράστασης που πρέπει να τηρήσουμε προς τη Γαλλία - υπαγορεύει να τηρήσουμε μονόλεπτο σιγή. Έχω αποστείλει συλλυπητήρια επιστολή προς τον Γάλλο Πρόεδρο, έχω προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, αύριο θα υπογράψω το βιβλίο συλλυπητηρίων (στην οικία του Γάλλου Πρέσβη) και παρακαλώ όπως τηρήσουμε μονόλεπτο σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων».