27/11/15

Παράθεση αυθεντικού γερμανικού γεύματος από φοιτητές του ΑΞΙΚ

Παράθεση αυθεντικού γερμανικού γεύματος από φοιτητές του ΑΞΙΚ
για αξιωματούχους της ξενοδοχειακής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας

 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 στο εκπαιδευτικό εστιατόριο του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου( A ΞΙΚ) η παράθεση ενός γεύματος βασισμένου στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Γερμανίας για αξιωματούχους της ξενοδοχειακής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας. Η εκδήλωση “Αφιέρωμα στη Γερμανική Κουζίνα” υπήρξε αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του ΑΞΙΚ και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και προωθήθηκε στο πλαίσιο του Μήνα της Γερμανικής Γλώσσας που πραγματοποιείται για 5 η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία των Πρεσβειών της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Ινστιτούτου Goethe και του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου. Της εκδήλωσης προηγήθηκαν δύο άλλες παραθέσεις αυθεντικής γερμανικής κουζίνας για το κοινό.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και των παραθέσεων που προηγήθηκαν ανέλαβαν εξ ολοκλήρου οι φοιτητές του ΑΞΙΚ υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών τους, στο πλαίσιο των απαιτήσεων των νέων προγραμμάτων του Ινστιτούτου που ετοιμάστηκαν μέσω ενός Κοινού Προγράμματος με τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού ( UNWTO ). Για την ετοιμασία του γεύματος, οι φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εργαστούν υπό την καθοδήγηση του σεφ Tim Hoffmeyer , Executive Chef του ξενοδοχείου Aldiana .

Στο γεύμα παρακάθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Γερμανίας, εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Αυστρίας και Ελβετίας, καθώς και αξιωματούχοι δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών της ξενοδοχειακής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.
______________

27 Νοεμβρίου, 2015