9/11/15

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


«Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος παρέστη σήμερα και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της λειτουργίας της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία στοχεύει στην επιμόρφωση των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο αιρετών όσο και των υπαλλήλων, διευκρίνισε και το θέμα που ηγέρθη μετά από λανθασμένη ερμηνεία δηλώσεών του που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή, κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2016.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Υπουργός και στην προαναφερθείσα συζήτηση στην Βουλή, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επί τη ευκαιρία, ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε αυτό που είχε πει και την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή, ότι δηλαδή «με βάση όλες τις μελέτες που έχουν γίνει για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπάρχει ένας πλεονασμός υπαλλήλων (4.150 υπάλληλοι εργάζονται σήμερα στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Κύπρο).

Η μείωση των εξόδων προσωπικού στο συνολικό βάρος του προϋπολογισμού των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να γίνει σταδιακά και σε καμία περίπτωση δεν θα αποβεί εις βάρος των υπαλλήλων: Δεν προϋποθέτει μείωση μισθών ούτε απόλυση προσωπικού. Αυτή η μείωση θα επέλθει μέσω μετακινήσεων προσωπικού στην Δημόσια Υπηρεσία του κράτους, αλλά και μέσω σχεδίων εθελοντικής αφυπηρέτησης».