16/10/15

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ανοικτή επιστολή της Προέδρου ΜΚΟ “ Cyprus STOP Trafficking ”

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ανοικτή επιστολή
της Προέδρου ΜΚΟ “ Cyprus STOP Trafficking


Σε απάντηση ανοικτής επιστολής της Προέδρου της ΜΚΟ “ Cyprus STOP Trafficking ”, που δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο Τύπο για το θέμα της εισδοχής αλλοδαπών φοιτητών τρίτων χωρών σε κολλέγια της Κύπρου και την αναφορά της σε σχετική έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μέσα από αυτήν την επιστολή δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι όλες αυτές οι ‘πρακτικές’ τις οποίες ψέγει, έχουν περίπου εγκαθιδρυθεί επί Υπουργίας Σωκράτη Χάσικου! Ουδέν αναληθέστερον τούτου.

Δεν θέλουμε ούτε έχουμε το δικαίωμα να προκαταλάβουμε την έρευνα της Αστυνομίας για το ενδεχόμενο πλαστότητας ή όχι εγγράφων που αφορούν την είσοδο φοιτητών από την Μπαγκλαντές στην Κύπρο.

Επί της ουσίας, δίνουμε στη δημοσιότητα την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, την οποίαν επικαλείται η Πρόεδρος της ΜΚΟ ‘ Cyprus STOP Trafficking ’ (επισυνάπτεται).

Παράλληλα και ταυτόχρονα, αναφέρουμε ότι, μέσα στο επόμενο ελάχιστο χρονικό διάστημα, είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να επαναφέρει το μέτρο των προσωπικών συνεντεύξεων για χορήγηση θεώρησης σε αλλοδαπούς φοιτητές».

-------------------