24/9/15

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών για το θέμα των όρων που περιλαμβάνονται
στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει το Τμήμα Δημοσίων Έργων

Κατηγορηματικά απέρριψε τους ισχυρισμούς για ύπαρξη καρτέλ στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, ο κ. Δημητριάδης κάλεσε όσους έχουν οποιαδήποτε στοιχεία που να στηρίζουν τους εν λόγω ισχυρισμούς, να τα καταθέσουν στον Γενικό Ελεγκτή και την Αστυνομία.
«Οι όροι του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Λεωφόρου Περνέρα, στο Παραλίμνι, για τους οποίους γίνεται λόγος, σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Φιλελεύθερος’, είναι οι τυπικοί όροι του διαγωνισμού, που ισχύουν για όλα τα παρόμοιας φύσης έργα. Δεν έχουν συμπεριληφθεί ειδικοί όροι, οι οποίοι να φωτογραφίζουν οιονδήποτε» επεσήμανε ο κ. Υπουργός.
Στόχος των όρων των εν λόγω διαγωνισμών, πρόσθεσε, είναι η διασφάλιση της ποιοτικής κατασκευής των έργων. Τα εν λόγω κριτήρια, ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για έργα με μεγάλο κόστος, τόνισε, έχουν ως στόχο την διασφάλιση της ολοκλήρωσης της κατασκευής τους.
«Για την εν λόγω περίπτωση έγινε μάλιστα έρευνα, η οποία κατέδειξε πως ικανοποιητικός αριθμός εταιρειών πληρούσαν τα κριτήρια, γεγονός που επέτρεπε τον υγιή ανταγωνισμό για την διεκδίκηση του έργου», εξήγησε ο κ. Δημητριάδης.
Ο κ. Υπουργός σημείωσε μάλιστα ότι μετά από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα των κριτηρίων, ο ίδιος ζήτησε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων να έρθει σε επαφή με το γραφείο του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη για συζήτηση του θέματος.
___________