24/9/15

Δηλώσεις του ΥΜΕΕ για το θέμα της κατασκευής προβλήτας στο Λιμάνι της Κάτω Πάφου

Δηλώσεις του ΥΜΕΕ για το θέμα της κατασκευής προβλήτας
στο Λιμάνι της Κάτω Πάφου

Εναλλακτικούς τρόπους για την κατασκευή προβλήτας στο Λιμάνι της Κάτω Πάφου είναι έτοιμη να μελετήσει η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε το θέμα, ο κ. Δημητριάδης, είπε πως σύμφωνα με τα όσα κατέδειξε προκαταρκτική μελέτη, το κόστος για την κατασκευή της προβλήτας στο Λιμάνι της Κάτω Πάφου από το κράτος δεν είναι οικονομικά βιώσιμο.
Ανέρχεται, σημείωσε, στα επτά εκατομμύρια ευρώ, εξαιρουμένου του επιπρόσθετου κόστους ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της προβλήτας, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά σκαφών που θα οδηγούν τα πλοία στην προβλήτα.
Επισήμανε, ωστόσο, πως η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον χώρο σε ιδιώτη, ο οποίος θα επιδείξει διάθεση για την ανάπτυξή του, καθώς, όπως λέχθηκε στην Επιτροπή από παράγοντες της Πάφου, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από εταιρείες κρουαζιερόπλοιων για να σταθμεύουν στο Λιμάνι της Κάτω Πάφου.
«Είμαστε επίσης έτοιμοι να παράσχουμε και οικονομική βοήθεια προκειμένου να καταστεί το έργο βιώσιμο», πρόσθεσε ο κ. Υπουργός.
Με καλή πίστη και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, κατέληξε, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου, φτάνει να είναι βιώσιμο.