7/8/15

Αρχή Λιμένων Κύπρου: Αδικαιολόγητη η απεργία εκ μέρους τριών από τις έξι Συντεχνίες της ΑΛΚ

Αρχή Λιμένων Κύπρου: Αδικαιολόγητη η απεργία
εκ μέρους τριών από τις έξι Συντεχνίες της ΑΛΚ

Αναφορικά με τη σημερινή 24ωρη απεργία, καθώς και την εξαγγελία νέων απεργιακών μέτρων από πλευράς τριών από τις έξι Συντεχνίες του προσωπικού της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ): τη ΣΥΑΛΚ, τη ΣΥΠΑΛΚ και τη ΔΕΟΚ, εκφράζουμε τη λύπη και την απογοήτευση της Αρχής για τη συμπεριφορά των εκπροσώπων των Συντεχνιών αυτών.
Η λήψη αυτών των μέτρων είναι εντελώς παράτυπη, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη, αφού στο πλαίσιο των εργασιών της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής –που λειτουργεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις αποκρατικοποιήσεις-, ορίστηκε ειδική υποεπιτροπή από εκπροσώπους των Συντεχνιών και της Αρχής Λιμένων Κύπρου, η οποία, στην παρουσία και αναλογιστή, διαπραγματεύεται το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης που θα προταθεί στο προσωπικό της Αρχής. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, διεξάγεται εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλάσσονται απόψεις, ώστε να εξευρεθεί το καλύτερο δυνατό Σχέδιο για να προταθεί στο προσωπικό.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εναλλακτική επιλογή που έχουν οι υπάλληλοι για μετάταξή τους στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, οι όποιες αντιδράσεις δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως προκλητικές, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που περνά η κοινωνία της Κύπρου.
Η Αρχή Λιμένων Κύπρου, καθώς και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, διαβεβαιώνουν τον εμποροβιομηχανικό κόσμο της Κύπρου ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποφυγή των απεργιακών μέτρων και για τον σκοπό αυτό, βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με τους εργαζόμενους και τις Συντεχνίες τους. Ήδη, έχει καθοριστεί νέα συνάντηση στο Γραφείο του Υπουργού με τις Συντεχνίες του προσωπικού της ΑΛΚ στις 18 Αυγούστου, για περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων που προβληματίζουν το προσωπικό.
______________