29/7/15

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου


Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, είπε ότι η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του σε τουρκικό ΜΜΕ περί «Ηνωμένων Πολιτειών Κύπρου» έγινε ξεκάθαρα στη βάση του αστεϊσμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να αναφερθεί σε δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας σε σχέση με συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, διότι ήμουν παρών στη συνέντευξη, η οποία οπτικογραφήθηκε επειδή ήταν και τηλεοπτική συνέντευξη και υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ερώτηση ‘ποιο θα είναι το όνομα του νέου κράτους που θα ιδρυθεί’, είπε ‘δεν έχουμε συζητήσει ακόμα και ευχαριστώ που μου υποβάλλετε την ερώτηση, διότι άκουσα ο φίλος μου Ακιντζί να λέει ότι θα είναι Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία, κάτι τέτοιο. Εγώ –αστειευόμενοι μεταξύ μας- του είπα γιατί όχι να μην είναι United States of Cyprus. Αλλά δεν έχουμε συζητήσει ακόμα. Και ήταν συμβολικό που το έλεγα γιατί θα είμαστε η δεύτερη υπερδύναμης!’.

Ο Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι ‘μακάρι να βρούμε τη λύση στα ουσιώδη θέματα και το όνομα είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στη λύση’».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ήταν ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την αναφορά περί Ηνωμένων Πολιτειών, χαριτολογώντας.
_____________