12/6/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει
επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, στις 15 Ιουνίου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, θα μεταβεί το πρωί της Κυριακής, 14 Ιουνίου, στο Ισραήλ, όπου την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση, στην Ιερουσαλήμ, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στην Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρεουβέν Ρίβλιν, στην Προεδρική Κατοικία.

Θα ακολουθήσει κατ´ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση με τις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα έχουν αργότερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.   Ακολούθως θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιτζάκ Χέρτζογκ. Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Θίοντορ Χερτζλ, στο Όρος Χέρτζλ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ισραήλ προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Ενέργειας θα έχουν κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ δρ Γιουβάλ Στάινιτζ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κα Τζίπι Χοτοβέλι στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ενώ ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Γιαρίν Λεβίν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 16 Ιουνίου, το πρωί.

_____________