12/6/15

Εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ερημοποίησης

Εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος
στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ερημοποίησης


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίας της,   διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τον εν εξελίξει κίνδυνο ερημοποίησης της Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κερύνεια» της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στις 10 π.μ.

Στην εκδήλωση, όπου θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αδάμος Αδάμου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου.

Επί του θέματος θα μιλήσει ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χατζηπαναγιώτου.

Η Γενική Συντονίστρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου κα Αραβέλλα Ζαχαρίου θα παρουσιάσει την προσέγγιση του ζητήματος της ερημοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο κ. Σοφοκλής Φυττής, βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, θα αναγνώσει ψήφισμα προς την ολομέλεια του σώματος ενάντια στην κλιματική αλλαγή, την ερημοποίηση και την ξηρασία.