4/6/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
στην τελική γιορτή και τελετή αποφοίτησης
του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γερίου

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται απόψε η ευκαιρία να παραστώ στην τελική γιορτή και την τελετή αποφοίτησης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γερίου.
Αναμφίβολα, κάθε σχολική χρονιά προσθέτει εμπειρίες και βιώματα στη ζωή του κάθε μαθητή και του κάθε εκπαιδευτικού. Η τελική γιορτή προβάλλει ενδεικτικά την ποιότητα του έργου που επιτελεί η σχολική μονάδα. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια ευκαιρία για απολογισμό και αναστοχασμό των πεπραγμένων της χρονιάς που φεύγει.
Μέλημα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι το βασικό αγαθό της εκπαίδευσης να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση. Αυτή την περίοδο, έχουμε αναπτύξει μια πολυεπίπεδη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, η οποία ελπίζουμε ότι σύντομα θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας. Σίγουρα οι μεγάλες πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις, στις οποίες το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να απαντήσει, διαδραματίζοντας τον δικό του θετικό ρόλο. Για την ευόδωση της προσπάθειας αυτής, απαιτείται συνεργασία, συναίνεση, καλή θέληση και τοποθέτηση του κοινού καλού πάνω από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.
Αγαπητά μας παιδιά της έκτης τάξης,
Με την τελετή αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος της μαθητικής σας ζωής στο Δημοτικό σχολείο και επιβραβεύονται οι προσπάθειές σας. Μέσα στο σχολείο σας, χρόνο με τον χρόνο, με την καθοδήγηση, την φροντίδα και την αγάπη των δασκάλων σας ωριμάζετε, εμπλουτίζετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας, καλλιεργείτε και αναπτύσσετε τον ψυχικό σας κόσμο και την προσωπικότητά σας. Οι γονείς και οι δάσκαλοί σας είναι περήφανοι για σας. Η μετάβαση σας στο γυμνάσιο σηματοδοτεί μια νέα αρχή, την οποία καλείστε να κάνετε, για την πρόοδο τη δική σας, καθώς και της πατρίδας μας. Βαδίστε με εργατικότητα και εντιμότητα, με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, για να κατακτήσετε το μέλλον που σας αξίζει. Απολαύστε τη χαρά τη μάθησης και τα καλά της προόδου. Να είστε σίγουροι ότι η ίδια η ζωή επιβραβεύει την ποιότητα, τις ευγενείς φιλοδοξίες την επιμονή και την υπομονή στη διεκδίκησή τους.
Κλείνοντας, δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό που, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων, τη Σχολική Εφορεία και τον Δήμο Γερίου, κατάφεραν κατά τη φετινή σχολική χρονιά να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα διάφορα προβλήματα και να προωθήσουν με επιτυχία το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου.
Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας και θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις προσδοκίες και τις προσπάθειες που καταβάλλετε καθημερινά, ατομικά και συλλογικά, προς όφελος των παιδιών μας.
Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γερίου κι εύχομαι κάθε μελλοντική επιτυχία, τόσο στο ίδιο το σχολείο όσο και στους σημερινούς απόφοιτούς του.