30/6/15

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε περιστατικό μεταξύ βουλευτών

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
σε περιστατικό μεταξύ βουλευτών


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, κληθείς σήμερα να σχολιάσει το περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ των βουλευτών Ειρήνης Χαραλαμπίδου (ΑΚΕΛ) και Αντρέα Κυπριανού (ΔΗΣΥ), εξ αφορμής του οποίου απεστάλη επιστολή από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Βουλής για συζήτηση του θέματος στη σύσκεψη Αρχηγών, ο κ. Ομήρου σημείωσε:

«Η δική μου προσπάθεια είναι αυτό το θέμα να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο που να διαφυλάσσει και τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, αλλά και την ανάγκη να υπάρχει συναδελφική συνεργασία μακριά από όποιες συμπεριφορές, οι οποίες ακριβώς απάδουν προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ανάγκη να υπάρχει αυτή η συνεργασία.

Από εκεί και πέρα, θέλω να εκφράσω την άποψη ότι τα όσα έχουν γίνει στη Βουλή δεν θα έπρεπε να αποτελέσουν θέμα που να καταγγελθεί στην Αστυνομία και η δική μου η έκκληση και η προτροπή είναι να υπάρξει μεταξύ των συναδέλφων μια διαδικασία για να δοθούν εξηγήσεις. Βεβαίως, εάν είναι επιθυμία οποιουδήποτε Αρχηγού κόμματος να συζητηθεί αυτό το θέμα στη σύσκεψη Αρχηγών και Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση στο γραφείο μου, αυτό θα γίνει».

_____________