12/5/15

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα
και Θέματα Αποδήμων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ

 
Συνάντηση με 15μελή αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ με επικεφαλής των Πρόεδρο της κ. Φίλιπ Φράγκο, είχε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φωτίου εξήρε το έργο της Οργάνωσης, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάδειξης του έργου της ομογένειας και την ενίσχυση των προσπαθειών για διατήρηση της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας από τις νεότερες γενεές των αποδήμων μας.
 
Εξέφρασε, επίσης, την προθυμία και την ετοιμότητά του για εγκατάσταση προσφορότερων δίαυλων επικοινωνίας με την ΑΗΕΡΑ και ευρύτερα την με ομογένεια και τις Οργανώσεις/Συνδέσμους της.
 
Ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων, τονίζοντας την ανάγκη όπως οι ΗΠΑ πείσουν την Τουρκία για να συνεργασθεί και να θέσει όλες εκείνες τις πληροφορίες για επιτάχυνση της διαδικασίας διακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων μας. Ο Επίτροπος ζήτησε από την ΑΗΕΡΑ όπως συνδράμει στο θέμα αυτό κινούμενη προς την κατεύθυνση της Κυβέρνησης και άλλα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ.

Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλοι τρόποι συνεργασίας των ομογενειών μας με την εβραϊκή διασπορά για προώθηση του εθνικού μας θέματος.
 
Από πλευράς τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας εγκωμίασαν την κυπριακή παρουσία στους κόλπους της ομογένειας και δη στην ΑΗΕΡΑ και τόνισαν ότι, μέσα από διάφορες επαφές τους με αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων, προωθούν το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων.

Ανέφεραν, ακόμη, ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για ανάδειξη τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας ως σταθερούς και αξιόπιστους φίλους των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, υπογράμμισαν τη σημασία που έχουν για την ομογένεια και για τη διατήρηση της εθνικής της ταυτότητας οι επαφές της νεολαίας της ομογένειας με την Κύπρο και την Ελλάδα.