12/5/15

Συνάντηση κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ομογενών των ΗΠΑ, ΑΗΕΡΑ

Συνάντηση κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με αντιπροσωπεία
του Συνδέσμου ομογενών των ΗΠΑ, ΑΗΕΡΑ


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε σήμερα συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ομογενών των ΗΠΑ AHEPA, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 11 και 13 Μαΐου. Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Ανώτατος Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Phillip Frangos.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την εκτίμησή του για την πολύτιμη προσφορά της ομογένειας στην προώθηση των ιδεωδών του Ελληνισμού, καθώς και τη διαχρονική προάσπιση των δικαίων του Κυπριακού λαού. Σ´ αυτά τα πλαίσια, η ύπαρξη οργανισμών και συνδέσμων, όπως ο AHEPA, δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, αφού μπορούν οι ομογενείς να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη δεύτερη πατρίδα τους για θέματα διαφώτισης, ενώ σημαίνουσα θέση κατέχει και η νεολαία της ομογένειας ως εγγυήτρια της συνέχισης των αγώνων του απανταχού Ελληνισμού και της διατήρησης της ταυτότητάς του.

Από πλευράς του AHEPA, ο κ. Frangos αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες του Συνδέσμου για ενημέρωση των ομογενών, καθώς και του ευρύτερου κοινού και της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά στις ανησυχίες και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα, καθώς και στην ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Κύπρου. Αναφέρθηκε επίσης στη χρησιμότητα στοχευμένων προγραμμάτων διαφώτισης και εκπαίδευσης. Συμφωνώντας με τον Ανώτατο Πρόεδρο του AHEPA, ο κ. Νεοφύτου υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων στο σημαντικό έργο του Συνδέσμου.

_____________