15/5/15

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.
Πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Φωκαΐδης θα παρευρεθεί σε συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας του Συμβουλίου, στο οποίο θα παρακαθίσουν οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, στην παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια του γεύματος θα συζητηθούν οι προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση στη γειτονιά της.
Θα ακολουθήσει κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου 2015 και η αναθεώρηση της στρατηγικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συζητηθεί, επίσης, το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και ο τρόπος αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Άμυνας επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 19 Μαΐου.
Γραφείο Τύπου, 15 Μαΐου 2015