27/4/15

Επιστολή τέως ΠτΔ, Δ.Χριστόφια



 Επιστολή που απέστειλε σήμερα, 27 Απριλίου 2015, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας,στον νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κ. Μουσταφά Ακκιντζί:






Προς: κ. Μουσταφά Ακκιντζί,
Εκλελεγμένο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας


Αγαπητέ Μουσταφά,


Χαιρετίζω όπως ο κάθε προοδευτικός Κύπριος τη μεγάλη σου νίκη στις χθεσινές εκλογές που διεξήχθηκαν ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Η νίκη σου αυτή μπορεί να αποβεί ιστορική εάν και εφόσον οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων διαπραγματευτούν με γνώμονα τη σωτηρία της κοινής μας πατρίδας και την υπεράσπιση της κοινής μας ταυτότητας. Γνωρίζω τις δυσκολίες  που προέρχονται τόσο από εξωγενείς  παράγοντες, όσο και από δυνάμεις στο εσωτερικό, ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές.

Πιστεύω όμως ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών δυνάμεων και στις δυο κοινότητες επιθυμούν σύντομη, δίκαιη και βιώσιμη λύση  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα στηρίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Εύχομαι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να βρουν τη δύναμη την οποία θα αντλούν από το λαό να υπερβούν τις δυσκολίες και να καταλήξουν σύντομα σε λύση αμοιβαία αποδεκτή, για το καλό της κοινής μας πατρίδας και του λαού μας στο σύνολό του.


Με τις καλύτερες ευχές,


Δημήτρης Χριστόφιας  
Τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας