27/4/15

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Περιφερειάρχη τη Κεντρικής Μακεδονίας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Περιφερειάρχη
τη Κεντρικής Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αποστόλη Τζιτζικώστα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πορεία του Κυπριακού, υπό το φως των εξελίξεων και της εκλογής του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οικονομία και οι σχέσεις της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κύπρου, ήταν ανάμεσα στα θέματα, τα οποία απασχόλησαν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι παρουσίασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τον σκοπό για τον οποίο βρίσκεται στην Κύπρου, που είναι η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού.

Είπε ακόμη ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους τρόπους συνεργασίας, έτσι ώστε οι ιστορικές σχέσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Κύπρου να αναβαθμιστούν περαιτέρω.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση παρουσίασε «τις δράσεις και τις ενέργειες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία με τους Κύπριους πολίτες που ζουν στην περιοχή και την πολύ στενή σχέση που έχουμε, και έλαβα τη διαβεβαίωσή του ότι και στο μέλλον θα δουλέψουμε στενά, προκειμένου να πετύχουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα».

Τέλος, ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι τρόποι ανάπτυξης και αναβάθμισης των σχέσεων στον χώρο του εμπορίου, της παιδείας και του πολιτισμού.
_____________