9/4/15

Υπουργός Γεωργίας: Η υγεία των Πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κράτος

Υπουργός Γεωργίας: Η υγεία των Πολιτών αποτελεί
ύψιστη προτεραιότητα για το κράτος


«Η υγεία των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιοτητα για το κράτος και γι’ αυτό τις τελευταιες ημερες έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στα σημεία πώλησης κρεάτων και τυροκομικών προιόντων», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Ο κ. Κουγιάλης μιλούσε σε αντιπροσώπους των ΜΜΕ κατά την διάρκεια επίσκεψης σε αγορές της επαρχίας Λευκωσίας στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων για τις εορτές του Πάσχα.

Ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 20000 έλεγχοι σε σφαγία και 350 έλεγχοι σε υπεραγορές και κρεοπωλεία και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία πώλησης κρεάτων και τυροκομικών προιόντων ενώ ανέφερε πως αυτοί θα συνεχιστουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Μέχρι σήμερα έχουν σφαγεί 30000 αμνοερίφια ανέφερε ο Υπουργός  υπογραμμίζοντας ότι τα κρεάτα εισαγωγής έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι κάτι που υποδεικνύει την στροφή του Κύπριου καταναλώτή σε κύπριακά προιόντα.

Τέλος ο κ. Κουγιάλης συνεχάρη τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου για τον ζήλο που επιδεικνύουν αναφέροντας πως αυτές κατατάσσονται ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ευρώπη.   
___________