23/4/15

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε αίτημα για δικαστική συνδρομή από τις ελληνικές Αρχές για τις έρευνες για την οικονομία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε αίτημα
για δικαστική συνδρομή από τις ελληνικές Αρχές
για τις έρευνες για την οικονομία


Στην αποστολή αιτήματος για δικαστική συνδρομή από τις ελληνικές Αρχές με τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο των ερευνών για την οικονομία, αναφέρθηκε σήμερα μετά από σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Υπουργός είπε ότι έφτασε χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως το αίτημα για δικαστική συνδρομή από την Ελληνική Κυβέρνηση όσον αφορά τις έρευνες για την οικονομία, το οποίο εστάλη αυθημερόν στον προορισμό του, δηλαδή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας για τις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές. «Με το αίτημα ζητείται να υποβληθούν σε ανάκριση συγκεκριμένα πρόσωπα και η ανάκριση αυτή θα ληφθεί στην παρουσία ανακριτών της Αστυνομίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους ανακριτών των Ελληνικών Αρχών», επισήμανε.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς τις ελληνικές Αρχές, ο κ. Νικολάου είπε ότι θα πρέπει να αναμένουμε πρώτα την ανταπόκριση των ελληνικών Αρχών, έχοντας πάντοτε κατά νουν ότι όλα αυτά τα αιτήματα διέπονται από νομοθεσία η οποία έχει ευρωπαϊκή προέκταση και εφαρμογή.

____________