7/4/15

Η Κυβέρνηση εργάζεται για ενίσχυση των ακτινοθεραπευτικών ογκολογικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους καρκινοπαθείς

Η Κυβέρνηση εργάζεται για ενίσχυση των ακτινοθεραπευτικών
ογκολογικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους καρκινοπαθείς

 
Το θέμα της δημιουργίας επιπρόσθετων ακτινοθεραπευτικών κέντρων στην Κύπρο συζήτησε ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ΕΛΑΖΩ.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των ακτινοθεραπευτικών ογκολογικών υπηρεσιών που προσφέρονται στην Κύπρο, και η πρόθεση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει, ανέφερε ο κ. Πατσαλής.

«Για τη δημιουργία επιπρόσθετων ακτινοθερπευτικών κέντρων, έχει αποφασιστεί η διενέργεια μελέτης εμπειρογνωμόνων ως προς την αναγκαιότητα αυτή. Η μελέτη που ετοιμάζεται για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας ολιστικής πολιτικής από πλευράς Υπουργείου Υγείας, στο θέμα των ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών που θα πρέπει να προσφέρονται στη χώρα μας. Υπολογίζουμε η μελέτη να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη εισήγηση για πλάνο ακτινοθεραπευτικών ογκολογικών υπηρεσιών», επεσήμανε ο κ. Υπουργός.

Στη μελέτη θα λαμβάνονται υπόψη σημαντικές παράμετροι που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην επάρκεια και την εξειδίκευση του απαραίτητου προσωπικού, την κατηγοριοποίηση των θεραπειών, και τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων και πόλεων, με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών προς τους Κύπριους ασθενείς.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης σε μερικούς μήνες, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στη δημιουργία επιπρόσθετων ακτινοθεραπευτικών κέντρων, με γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών.
_______________