28/4/15

Σεμινάριο για Κυβερνητική Επικοινωνία στο ΓΤΠ

Σεμινάριο για Κυβερνητική Επικοινωνία στο ΓΤΠ


Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επικοινωνίας της Βρετανικής Κυβέρνησης, διοργάνωσε σήμερα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την κυβερνητική επικοινωνία, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη, 29 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του ΓΤΠ. Κατά την έναρξη του σεμιναρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ύπατος Αρμοστής της Μεγάλης Βρετανίας κ. Ρικ Τοντ.
 
Στόχος του διήμερου σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι λειτουργοί του ΓΤΠ περισσότερη τεχνογνωσία σε θέματα κυβερνητικής επικοινωνίας, ώστε αποτελεσματικότερα «να υπηρετούν την αποστολή, το όραμα και τις αξίες της διακυβέρνησης». Όπως, εξάλλου, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Χριστοδουλίδης, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας «αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με βασικό αντικείμενο εργασίας τη διευκόλυνση της ροής πληροφόρησης ανάμεσα στους κυβερνητικούς φορείς, από τη μια, και τα Μέσα Ενημέρωσης και τους πολίτες, από την άλλη».
 
Η «αδήριτη ανάγκη για διαρκή προσαρμογή, ανανέωση και βελτίωση», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, που προκύπτει από τη σύγχρονη τεχνολογία, «θα καλυφθεί στο πλαίσιο των ευρύτερων μεταρρυθμιστικών αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση, με την επικοινωνία να αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία εστίασης – ως πολιτική καθεαυτή, αλλά και ως μέρος της διαμόρφωσης όλων των άλλων πολιτικών». Παράλληλα, δε, «η προσπάθεια εστιάζει στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και στην παροχή κινήτρων και ευκαιριών για συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση». Αυτή η προσπάθεια, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης, αποδεικνύεται εμπράκτως με τη διοργάνωση   του σημερινού σεμιναρίου.
 
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε από πλευράς του ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής έκανε αναφορά στη στενή σχέση μεταξύ Κύπρου και Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι καλές επικοινωνίες. Ο κ. Τοντ εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι η Βρετανία «έχει μάθει από τη δική της πικρή πείρα πώς να δουλεύει με τα δικά της Μέσα Ενημέρωσης, που συχνά χαρακτηρίζονται ως επιθετικά». «Γι’ αυτό», πρόσθεσε καταλήγοντας, «αισθάνομαι περήφανος που η χώρα μου είναι σε θέση να μοιράζεται αυτή την εμπειρία και ειδίκευση με όσους θέλουν να μάθουν καινούργια πράγματα».