12/3/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή στους Περιφερειακούς αγώνες Στίβου Λυκείων Λευκωσίας εις μνήμην Άκη Κλεάνθους

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή στους Περιφερειακούς
 αγώνες Στίβου Λυκείων Λευκωσίας εις μνήμην Άκη Κλεάνθους


Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό σε μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις των σχολείων μας, τους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Στίβου Λευκωσίας Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Οι αγώνες αποτελούν την κορύφωση μιας προπονητικής προσπάθειας, στην οποία νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν: προπονητές και αθλητές. Αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη μας είναι ότι ολόκληρη η ζωή μας είναι ένας συνεχής αγώνας. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρωταθλητές, μπορούμε όμως να είμαστε σωστοί αθλητές, δίνοντας ο καθένας μας τον καλύτερο του εαυτό, τόσο στον αγώνα που συμμετέχουμε, όσο και στον στίβο της ζωής, με υπομονή και επιμονή, καλλιεργώντας τον αλληλοσεβασμό και την ευγενή άμιλλα.
Η διοργάνωση των Περιφερειακών Αγώνων Στίβου, από φέτος, θα φέρει το όνομα του μακαριστού πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους. Με αυτό τον τρόπο, αναγνωρίζεται έμπρακτα η προσφορά του στα κοινά, με αποκορύφωμα την υπηρεσία του στο αξίωμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.
Ο Άκης Κλεάνθους ήταν ένας νέος πολιτικός που τύγχανε καθολικής εκτίμησης για τη σοβαρότητα, το ήθος, την μετριοπάθεια, την μεθοδικότητα και τον συγκροτημένο πολιτικό του λόγο. Με έμφυτη σεμνότητα και ευγένεια,   ειλικρίνεια και εντιμότητα, δημιούργησε ένα νέο κώδικα πολιτικής, ηθικής και θεσμικής συμπεριφοράς, δίνοντας το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Υπήρξε ένας οραματιστής για την παιδεία μας και ήταν αταλάντευτα προσηλωμένος στην προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, την οποία προσπαθούσε να εφαρμόσει μέσα από την υλοποίηση μιας ευρύτερης στρατηγικής που ο ίδιος χάραξε.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, θα διεξάγει τους Περιφερειακούς Αγώνες Στίβου Λυκείων Λευκωσίας στη μνήμη του Άκη Κλεάνθους.
Σας καλωσορίζω όλους, λοιπόν, στη σημερινή διοργάνωση και εύχομαι κάθε επιτυχία στον «αγώνα τον καλόν».
Με αυτές τις σκέψεις, κηρύσσω την έναρξη των 63 ων Περιφερειακών Αγώνων Στίβου Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
_______________