20/3/15

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στην εκδήλωση για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στην εκδήλωση για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες


Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που παρευρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωση αυτή, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και που στόχο έχει να στηρίξει την εκστρατεία προώθησης της συμμετοχής της κυπριακής αποστολής των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου στους επικείμενους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες  2015, που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες.

Μια εκστρατεία προώθησης της αποδοχής, της ενοποίησης και της ένταξης όλων των ανθρώπων σε έναν καλύτερο κόσμο. Διαμέσου της οργανωμένης αυτής προσπάθειας, που θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, προάγεται η αξιοπρέπεια που είναι το μόνο αγαθό που καταξιώνει τον άνθρωπο.

Ο Νέλσον Μαντέλα κατέθεσε κάποτε την εξής ορθή τοποθέτηση: «Ο αθλητισμός έχει τη δυναμική να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνεύσει. Έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους με ένα τρόπο που πολύ λίγοι το κατορθώνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να ξυπνήσει την ελπίδα,   εκεί που παλαιότερα υπήρχε μόνο η απόγνωση».

Η εθελοντική συμμετοχή στην εκστρατεία αυτή των αθλητών Υψηλής Επίδοσης, των ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών της Εθνικής Κύπρου αλλά και   των παλαίμαχων αθλητών του στίβου και του ποδοσφαίρου, αποδεικνύει περίτρανα τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της. Με την ενέργειά σας αυτή αναδεικνύετε και προβάλλετε έμπρακτα το ανθρώπινό σας πρόσωπο, τις αξίες και τις αρετές του αθλητικού ιδεώδους, το ήθος, τη συναδελφοσύνη, την ειρήνη, την ευγένεια, την καλή θέληση και την αγνότητα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία των Ειδικών Ολυμπιακών  Κύπρου, τους προπονητές, τους εθελοντές και ιδιαίτερα τους αθλητές και τις αθλήτριες της Κυπριακής αποστολής, που με την συμπαράσταση των οικογενειών τους, αποτελούν την καρδιά και την ψυχή των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Αγαπητοί φίλοι αθλητές,

Η προσπάθεια σας αυτή προβάλλει προς ολόκληρη την κοινωνία ένα ισχυρό μάθημα θέλησης και επιμονής, άξιο προς μίμηση.

Η αποδοχή της διαφορετικότητάς σας, που ταυτίζεται με το έμβλημα και τον ιερό συμβολισμό της εκστρατείας αυτής, ο αγώνας και η προσπάθεια να ανακαλύπτετε καθημερινά την επιτυχία και τη χαρά, είναι πράξεις αξιέπαινες.

Είμαστε ευγνώμονες, γιατί το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίζετε την ιδιαιτερότητά σας αλλάζει με τρόπο μοναδικό τη στάση μας απέναντι στη ζωή. Μέσα από το δικό σας αγώνα οραματιζόμαστε με αισιοδοξία το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ευχόμαστε από καρδιάς στην αποστολή μας στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες   2015 κάθε επιτυχία και να συνεχίσουν να κάνουν την Κύπρο περήφανη. Να νιώθετε, φίλες και φίλοι, ότι όλη η Κύπρος θα είναι μαζί σας και θα στηρίζει την προσπάθειά σας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού που με συντονισμένες προσπάθειες προάγει το αθλητικό πνεύμα και κάνει πράξη τα όνειρα των νέων του τόπου μας.